Guidad tredagarstur i Barcelona med Tere och Marta

Nu har du chansen att få en unik inblick i stadens sprakande kultur och gastronomi och samtidigt få lära dig om hur Barcelona arbetar för att bli en mer hållbar stad.

Upplev framtidens Barcelona med ETC, den 5, 6 och 9 oktober 2023.

ETC har satt ihop ett skräddarsytt tredagarsprogram med våra erfarna och licensierade guider Tere och Marta som låter dig upptäcka stadens klassiska sevärdheter och gömda pärlor bortom turiststråken. Vi kommer ha förköpsbiljetter till de stora turistmålen vilket gör att vi kan kringgå de långa köerna till de större sevärdheterna.

Programmet är uppbyggt kring tre grundpelare:

  • kultur (med arkitektur och konst),
  • hållbarhet och
  • gastronomi.

Vi vill visa dig hur Barcelona styr in mot en framtid där hållbarhet är en självklar del av stadsplaneringen. Våra guider tar dig till Barcelonas ”Superblocs” – kvartersstrukturer där fotgängare och växter har prioriterats på bekostnad av biltrafiken, till kooperativa matmarknader, gemensamma stadsträdgårdar och hållbara byggnader. 

Stadens gömda pärlor – upptäck Barcelona med Tere och Marta

Arkitektur, kultur, historia, gastronomi och sol. Under tre dagar får du uppleva staden på ett nytt sätt med Tere och Marta. Du får se hemliga stadsträdgårdar, hållbara bostäder och kooperativa matmarknader. Men vem är Tere och Marta?

Program

Dag 1, Torsdag 5 okt

Can Batlló
Food Coop
Urban Garden Les Germanetes

Dag 2, fredag 6 okt

Superbloc Poble Nou
Sustainable Buildings
Visit: Torre Agbar, Panoramic view from the roof
Exterior: Media TiC Building
Can Framis, Can Ricart, Becket, Pompeu Fabre (recovered buildings) 

Dag 3, måndag 9 okt

Ceramics ateljé visit
Hejdå-lunch på Tapas-restaurang

Första dagen spenderar vi uppe på berget Montjuic bland trädgårdar och arkitektur.

Lite praktiskt

Ta dig till Barcelona

Själva färdsättet till och från Barcelona ingår inte i priset utan du väljer själv hur du tar dig till Barcelona, men ett tips är att testa ETC Tåg, som planerar och bokar in din tågresa genom Europa. Sök din resa på ETC Tåg, www.etctag.se

Bo i Barcelona

Även boende i Barcelona bokar du själv. Det ger dig även möjlighet att förlänga din resa lite genom att stanna kvar ett par dagar extra om du skulle vilja.

Om du vill ha tips på boende finns en lista på hotell som rekommenderas av vår guide Tere Guix, men precis som med färdsättet väljer du själv det boende som passar dig: 

Lägenheter

Hotell och vandrarhem med ekologisk och hållbar profil

Måltider i Barcelona

Måltider ingår inte i priset. Vi har tagit fram några spänna tips på lunchrestauranger som vi kan besöka men ni väljer själva om ni vill äta med gruppen eller inte. Dock behöver man ta lite hänsyn till programmet så att man äter sin lunch i närheten av besöksmålen. Det för att vi inte ska bli försenade på grund av restider eller annat.

Frukost och middagar väljer du helt på egen hand var du vill äta.