En vetenskaplig förklaring till kroppens oanade resurser – endast för 69 kr

En eftertänksam och noggrann undersökning av hur hjärnan kan hjälpa till att läka våra kroppar.

En eftertänksam och noggrann undersökning av hur hjärnan kan hjälpa till att läka våra kroppar.

Den moderna läkekonsten kan utföra underverk, men inom vissa områden lyser framgångarna med sin frånvaro. Depressioner, kronisk smärta och andra långvariga sjukdomstillstånd står i många fall bortom medicinens räckvidd. Det här har öppnat upp för en uppsjö av alternativa behandlingar och läkemedel. Samtidigt som patienters vittnesmål talar om mirakel så ställer sig stora delar av läkarkåren skarpt kritisk till ett område som sedan länge förknippas med kvacksalveri.

I Tankens kraft utforskar vetenskapsjournalisten Jo Marchant psykets påverkan på vårt fysiska hälsotillstånd för att ta reda på vad som får så många människor att faktiskt må bättre. Hon diskuterar de senaste rönen, träffar forskare och patienter och tar oss med på en världsomspännande resa bland placebooperationer, mediciner, meditation och banbrytande forskning. Effektivt visar hon hur det som ofta avfärdas som befängda idéer, lurendrejeri och new age-flum, faktiskt går att vetenskapligt bevisa.

Medlemserbjudande
Beställ boken för 69 kronor inklusive frakt (ord. pris 254 kronor). För att ta del av erbjudandet köp boken från Leopard förlags webshop. Använd koden: kraft