Föreläsning om Bruno och Signe Liljefors på Thielska Galleriet

Föreläsning med Catarina Lundegårdh, författare till boken Trogen in i döden – Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv

Föreläsning med Catarina Lundegårdh, författare till boken Trogen in i döden – Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv

OBS! Föreläsningen med med Catarina Lundegårdh på Thielska Galleriet är framskjuten till torsdagen den 3:e september 2020 på grund av Coronoaviruset.

Välkommen till en föreläsning med Catarina Lundegårdh, författare till den nyutkomna boken Trogen in i döden – Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv (Carlsson bokförlag, 2019). Catarina Lundegårdh är barnbarn till Bruno och Signe Liljefors och själv konstnärligt verksam.

Signe Liljefors var konstnären Bruno Liljefors andra hustru och tillsammans fick de åtta barn. Hon var utbildad sångerska, talade flera språk och var litterärt intresserad. Bruno tillbringade mycket tid i naturen, oftast med penseln eller ritstiftet i handen. Jakt var ett intresse han delade med sin hustru. Bruno umgicks med Anders Zorn och Carl Larsson och var även nära vän till Ernest Thiel som han brukade jaga tillsammans med i Stockholms skärgård. I samlingen på Thielska Galleriet finns hela 50 verk av Bruno Liljefors och Thiel stöttade honom ekonomiskt i flera år vilket möjliggjorde för Liljefors att skapa de djurmålningar som han har blivit så berömd för idag.

Boken bygger på den unika brevväxlingen mellan Signe och hennes väninna Alma Uggla och behandlar allt från deras barn, maken Brunos arbetsbörda till kläder och byggnadsprojekt. Genom breven får läsaren följa en levande berättelse som skildrar vardagslivet hos en av tidens främsta naturskildrare.

Boka gärna bord i Café Monika Ahlberg före eventet för mat, öl, vin, bakverk, kaffe och te.

Föranmälan: cafemonikaahlberg@gmail.com

Medlemserbjudande
Erbjudande gå 2 för 1.
Torsdag 19 mars kl 18-19.
Föranmälan: info@thielskagalleriet.se

Ordinarie pris är 130 kr, 100 kr pensionär och student – betalas på plats i museientrén.