Historiens gränsöverskridande kvinnor

Bokpaket från Historieporten om kvinnorna som påverkade världen

Bokpaket från Historieporten om kvinnorna som påverkade världen

Har du hört talas om Trota, kvinnlig läkare i 1100-talets Salerno, 1600-talsspionen och författaren Aphra Behn eller den svenska rallyföraren, piloten och krigskorrespondenten Eva Dickson? Kvinnorna som påverkade historiens gång har ofta glömts bort. Kunskapen om dem lever dock kvar.

Om böckerna:
Kvinnliga krigare: medeltida kvinnor som ledare, konstnärer och soldater
Medeltidens historia har ofta blivit männens historia. Hur såg livet ut för Jeanne d’Arc, för ”merciernas härskarinna” Ethelfled eller läkaren Trota av Salerno? Hur betraktades de av sina samtida?

De senaste decennierna har forskningen gjort många upptäckter kring medeltidens gränsöverskridande kvinnor. I den här boken möter vi dels vanliga bondhustrur, dels ledare och konstnärer, läkare och predikanter, härförare, fotsoldater och andra kvinnor som valde en annorlunda väg.

Kvinnorna historien glömde
Har du hört talas om spionen Aphra Behn, som blev den första kvinnan i England att försörja sig som författare? Eller Septimia bat-Zabbai, Zenobia, som tog makten över den östra delen av romarriket, eller Napoleons skräck Germaine de Staël?

Kvinnorna som påverkade historiens gång har ofta glömts bort. Kunskapen om dem lever dock kvar i arkiv, bibliotek och utgrävningsschakt, och i Kvinnorna historien glömde presenteras vi nu sju av världshistoriens mest intressanta personligheter.

Svenska kvinnor historien glömde
Har du hört talas om Maria Christina Bruhn, som utvecklade artilleriteknik i 1770-talets Stockholm? Eller piloten, rallyföraren och krigskorrespondenten Eva Dickson från det tidiga 1900-talet, eller Emerentia Pauli, som 1612 ledde försvaret mot en dansk här?

Historiens kvinnliga aktörer har ofta glömts bort. I Svenska kvinnor historien glömde presenteras åtta svenska kvinnor från 1300-tal till 1900-tal, och i kapitlet om Sophie Sager presenteras även en upptäckt som gjordes under arbetet med boken – den verkliga utgången i det så kallade Sagerska målet från mitten av 1800-talet.

Medlemserbjudande
Du får köpa tre böcker om historiens kvinnliga gränsöverskridare för endast 298 kronor (ordinarie pris 397 kronor).
Du hittar erbjudandet här.