Dagens ETC söker webbredaktör för tillsvidareanställning

Är du ett ess på Photoshop och har känsla för vad som ”flyger”? Då kan du vara den webbredaktör vi söker för en tillsvidareanställning.

Har du redaktörsnäsa och koll på Photoshop? Då kanske du är den webbredaktör Dagens ETC söker.

Våra webbredaktörer är bryggan mellan reportrarna och läsarna – och är också extremt viktiga för att få presumtiva prenumeranter att ta steget och börja betala för tidningen.

I vissa stora publiceringar arbetar du i team med reporter, redaktör, fotograf och redigerare för att hitta precis rätt anslag. Andra gånger ska du självständigt fatta beslut om vilken grej vi skickar push-notis på under en liverapportering.

Du är också en av de som har bäst koll på sajtens statistik och som rapporterar till redaktionen om vilka artiklar som går bäst.

Önskade kvalifikationer:
• Du är utbildad journalist.
• Du har goda kunskaper i Photoshop och bildhantering.
• Du är bra på att hitta vad som är ”grejen” i en text och omsätta det i rubbe, puff osv.
• Du har erfarenhet av och trivs med att jobba väldigt datadrivet vad gäller trafik och konverteringar.
• Du vill aktivt delta i att analysera och dra slutsatser av journalistikens digitala genomslag.

Meriterande:
• Erfarenhet från webbredaktörsjobb på en dagstidningsredaktion.
• Erfarenhet som nyhetsreporter.
• Kunskaper om SEO, sökmotoroptimering.

VEM ÄR DU SOM SÖKER?

Vi har alla möjliga personlighetstyper på redaktionen, så sök oavsett vem du är. Men en sak som förenar oss är tron på att journalistiken kan förändra samhället – och att de stora redaktionerna behöver utmanas av andra röster.

ETC-tidningarna vill spegla hela Sverige och vi tror att en mångfald av åldrar, ursprung och erfarenheter är en förutsättning för att göra det på ett levande och grundat sätt.

HUR ÄR ETC SOM ARBETSPLATS?

Vi frågade våra anställda vad de gillar med ETC-tidningarna som arbetsplats. Här är några av deras svar:

”Det är guld att jobba på en liten tidning där alla skriver allt och därmed få utlopp för egen nyfikenhet inom en massa olika områden.”

”ETC-redaktionen är en arbetsplats med ganska högt i tak, mycket humor och skratt. Jag har även väldigt många fina kollegor som stöttar och inspirerar!”

”Bra lyhördhet från nyhetschefer för att få genomföra de egna reportageidéer man har, så länge de är genomtänkta.”

”Det är väldigt skönt att vara på en arbetsplats som det går bra för – det innebär en dynamik som gör att man vågar testa saker och att energin/peppen ligger i luften.”

”En känsla av att göra journalistik som vill förändra, med vinklar som den liberala dagspressen missar.”

VILLKOR

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start under hösten eller enligt överenskommelse, med sex månaders provanställning.

Anställningen är placerad på vår huvudredaktion på Södermalm i Stockholm, med möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan när du har blivit varm i kläderna.

ANSÖKAN

Mejla CV, ett kort personligt brev och arbetsprover (gärna i bild-/pdf-format och inte bakom betalvägg) till jobb@etc.se senast den 31 augusti. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

Dagens ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med fackklubbens företrädare så når du Karin Annebäck på karin.anneback@etc.se eller 070-556 6013 och Max V Karlsson på max.v.karlsson@etc.se eller 076-671 1543 .

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC, veckotidningen ETC nyhetsmagasin och Kloka hem, en tidning om att bygga och inreda på ett klimatsmart sätt.

Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom att bland annat producera solenergi, bygga trähus och sälja Sveriges första miljömärkta mobilabonnemang.